Fitness MonicaNapredna pretraga

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.

You are here:
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

TESTOSTERON DEPO injekcije 250 mg/ml
(1 pregleda) (1) gost
  • Strana
  • 1

TEMA: TESTOSTERON DEPO injekcije 250 mg/ml

TESTOSTERON DEPO injekcije 250 mg/ml pre 5 godina, 1 mesec #57

  • powerdtasic
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 377
  • Karma: 0
VAŽNO!!! Ne odobravamo niti podsticemo citaoce na upotrebu bilo koje vrste anabolickih steroida i sve dole napisano sluzi iskljucivo kao informacija, i zato se ogadujemo od bilo kakve odgovornosti ili mogucih komplikacija.

GENERICKO IME

testosteron

PAKOVANJE

5 ampula po 1 ml (250 mg/ml)

SASTAV

1 ampula od 1 ml rastvora sadrzi:
testosteron enantata 250 mg

DEJSTVO

TESTOSTERON DEPO je estar testosterona i enanticne kiseline. U organizmu testosteron enantat hidrolizuje do testosterona, tako da se dejstva estra i hormona ne razlikuju. Glavna dejstva testosterona su: regulacija sekrecije LH, spermatogeneza, formiranje muskog fenotipa u toku seksualne diferencijacije i seksualno sazrevanje u toku puberteta kod muskarca.

Testosteron enantat u uljanom rastvoru je depo preparat, koji se sporo resorbuje pa je dejstvo hormona duze. Lek se primarno metabolise u jetri, na isti nacin kao prirodni hormon i ne izaziva ostecenje jetre. Oko 90% primenjenog leka se izlucuje urinom (kao konjugati testosterona i njegovih metabolita). Svega 6% se izlucuje fecesom uglavnom u nekonjugovanom obliku.

TERAPIJSKE INDIKACIJE

- Hipogonadizam kod muskarca razlicite etiologije (primarni hipogonadizam, hipogonadotropni hipogonadizam u koji se ubraja i mikrofalus u vrlo ranom detinjstvu i zakasneli pubertet).
- estrogen-zavisan karcinom dojke kod zena u premenopauzi i postmenopauzi (1-5 godina od menopauze),
- refraktarne anemije razlicite etiologije,
- osteoporoza kod androgen deficijentnih osoba.

DOZIRANJE I NACIN PRIMENE

– Hipogonadizam kod muskarca

Primarni i hipogonadotropni hipogonadizam: 50-400 mg svake 2-4 nedelje, ili 250 mg svake 2-3 nedelje u pocetku, a zatim doza odrzavanja 250 mg svakih 3-6 nedelja, u vidu spore intramuskularne injekcije.
Mikrofalus: 20-50 mg svake 3 nedelje u vidu spore intramuskularne injekcije u kratkom periodu ranog detinjstva.
Zakasneli pubertet: 50-200 mg svake 2-4 nedelje u vidu spore i.m. injekcije.

Generalno, dozu i dozni interval treba prilagoditi individualno, u zavisnosti od nivoa testosterona u plazmi i/ili klinickog odgovora. Kod zakasnelog puberteta u decaka treba kontrolisati zrelost skeleta svakih 6 meseci.
Refraktarne anemije razlicite etiologije: 200-400 mg, svake 2-4 nedelje, u vidu spore intramuskularne injekcije. Terapiju treba prekinuti posle 3 meseca i nastaviti samo onda kada hematokrit padne na nivo pre lecenja, a posle obustave terapije.

Osteoporoza kod androgen deficijentnih muskaraca: 250 mg 2-3 nedelje u pocetku terapije, a potom sledi doza odrzavanja od 250 mg svakih 3-6 nedelja, u vidu spore intramuskularne injekcije..

NEZELJENI EFEKTI

Pri primeni TESTOSTERON DEPO-a mogu nastati sledeci nezeljeni efekti:

1. virilizirajuci efekti kod zena: akne, rast dlaka na licu i ogrubelost glasa, poremecaj menstrualnog ciklusa. Pri dugotrajnoj primeni u lecenju karcinoma dojke: celavost muskog tipa, velika telesna dlakavost, razvijena muskulatura, hipertrofija klitorisa; vilizirajuci efekti kod dece: zastoj u rastu; vilizirajuci efekti u muskaraca: stalne erekcije u pocetku terapije (nestaju dugotrajnom terapijom ili smanjivanjem doza), azoospermija;
2. feminizirajuci efekti kod muskaraca i dece: ginekomastija;
3. toksicni efekti: edemi (narocito pri velikim dozama).

KONTRAINDIKACIJE

TESTOSTERON DEPO je kontraindikovan kod:

- karcinoma dojke u muskarca, karcinoma prostate,
- hiperkalcemije, graviditeta, dojenja, nefroze i teske srcane insuficijencije, kao i kod preosetljivosti na preparat.

UPOZORENJE

TESTOSTERON DEPO se mora oprezno koristiti kod: bolesnika sa metastazama u kostima i imobiliziranih pacijenata zbog rizika od hiperkalcemije; bolesnika sa oboljenjima srca, bubrega ili jetre, zbog rizika od edema sa ili bez kongestivne srcane insuficijencije kao komplikacije; starih pacijenata zbog rizika od hipertrofije i/ili karcinoma prostate; obolelih od epilepsije i migrene; decaka u zakasnelom pubertetu zbog rizika od neodgovarajuce konacne telesne visine.

Nije opisan ni jedan slucaj trovanja ovim lekom.U slucaju predoziranja mogu se ocekivati izrazeniji nezeljeni efekti, koji se lece simptomatski uz obustavu terapije testosteron enantatom.

INTERAKCIJE

U retkim slucajevima, TESTOSTERON DEPO moze da menja potrebe za insulinom kod dijabeticara, a kod istovremene primene sa spironolaktonom moze doci do smanjene aktivnosti TESTOSTERON DEPO-a.
Takodje, treba izbegavati istovremenu upotrebu kortikosteroida, ACTH i oksifenbutazona sa TESTOSTERON DEPO-om.

NACIN IZDAVANJA

Lek se moze izdavati samo uz lekarski recept.

NACIN CUVANJA

*uvati na temperaturi od 15 do 30°C, zasticeno od svetlosti.
*uvati van domasaja dece.

ROK UPOTREBE

5 godina

Lek se ne sme koristiti posle isteka roka upotrebe oznacenog na pakovanju.


testo_depo_inj.jpgwww.galenika.rs
Poslednja izmena: pre 5 godina, 1 mesec od powerdtasic.
  • Strana
  • 1
Vreme za pravljenje stranice: 0.57 sekundi

Prijava