Fitness MonicaNapredna pretraga

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.

You are here:

Jaja i njihova konzumacija

Jaja japanske prepelice i njihova konzumacija


Već nekoliko vekova se u japanskoj, kineskoj i ruskoj literaturi nalaze članci o lekovitosti jaja japanskih prepelica za ljudski organizam, a posebice za krv, krvotok, jetru, želudac, bubrege i mozak. Osim toga, jaja povoljno deluju na metabolizam uopše, jačaju kondiciju i imunitet organizma.

Po hemijskom sastavu, jaja japanske prepelice sadrže, u odnosu na kokošja: 5 puta više fosfora i kalijuma, 7 puta više gvožđa i 10 puta više vitamina B kompleksa. Pored toga, u znatnoj meri sadrže vitamin A i izvestan broj aminokiselina, što ih čini jako zdravom namirnicom. Ne sadrže holesterol, a sa samo 15 kalorija predstavljaju pravu energetsku "bombu".

Jaja japanske prepelice koriste se za lečenje: arterioskleroze, posledica srčanog infarkta, povišenog holesterola, čira na želucu i dvanestopalačnom crevu, dijabetesa, tuberkuloze, bronhijalne astme, migrene, anemije, kancerogenih bolesti. Pri lečenju navedenih bolesti potrebno je popiti kuru od 240 jaja, koja se piju sveža, razmućena, našte i pola sata pre doručka. Konzumiraju se sama ili s dodatkom šećera ili meda (ukoliko nije reč o dijabetesu), limunovog ili kakvog drugog soka.

Preporučena terapija:

• Deca od 3-10 godina - 3 jaja dnevno - 80 dana

• Ostali (preko 10 godina) - 5 jaja dnevno - 60 dana

Prve godine lečenja preporučuje se uzimanje jaja japanskih prepelica u dve kure, s pauzom od 3 meseca. U svakom slučaju, pre početka lečenja jajima, potrebno je kosultovati lekara.

Jaja japanske prepelice čuvaju se u hladnjaku na temperaturi od +1°C do +8°C u trajanju do 60 dana. Zakonski propisi nalažu redovnu analizu zdravstvene ispravnosti jaja, međutim, nisu za konzumaciju ona jaja kod kojih je očita oštećenost ljuske (iz bilo kojeg razloga) bez obzira na njihovu starost.

Kod nas se veterinarska kontrola obavlja svakih 30 dana.

 

Proizvođač: Poljoprivredno gazdinstvo Iva Tasić, 17500 Vranje, Suvi Dol, BPG 712183000213, ID 712183000462, tel. 017 7427 836, 064 66 44 363, e-mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . www.fitnessmonica.rs Zemlja porekla: Srbija; Pakovanje: 20 komada.