Fitness MonicaNapredna pretraga

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.

You are here:

Princip rada odgajivačnice

Princip rada odgajivačnice


Osnovna delatnost naše odgajivačnice je proizvodnja i prodaja jaja. Naša odgajivačnica garantuje da su jaja, koja kupite od nas zdrava, da je oplođenost jaja više od 85%, te da su čuvana na temperaturi od +1 do +4 stepena Celzijusa. Tako čuvana jaja imaju rok upotrebe u sirovom stanju do 60 dana. Naša odgajivačnica iz preventivnih razloga, nakon isteka 30-tog dana starosti povlači sva jaja iz maloprodajnih objekata, gde plasira svoja jaja na račun sopstvenih troškova, jer nakon 40 tog dana jaja menjaju svoj ukus, iako su ona ispravna za konzumaciju. Na taj način naša odgajivačnica ne dozvoljava, i sprečava mogućnost da se jaja iz naše odgajivačnice konzumiraju nakon isteka 40-tog dana starosti.

 

Sa sigurnošču se zna da su samo oplodjena jaja lekovita. Ova odgajivačnica daje sve garancije da su jaja sveža i da su oplođena, jer smo jedna od retkih odgajivačnica koja sama vrši reprodukciju svojih jata, inkubacijom jaja iz sopstvenog jata. Iz svih ovih razloga mi smo se opredelili da poštujemo najviše standarde kvaliteta proizvodnje prepeličjih jaja.

 

*Jaja za nasad

Naša odgajivačnica je jedna od retkih odgajivačnica koja sama vrši reprodukciju svojih jata, inkubacijom jaja iz sopstvenog jata. Iz ovih i drugih razloga, mi u svom proizvodnom asortimanu nudimo i jaja odabrana i spremljena za inkubaciju.

 

Za kupovinu ovih jaja potrebno je blagovremeno naručivanje, putem naših telefona.

 

* Jednodnevni pilići

 

 

 

Naša odgajivačnica vrši i proizvodnju jednodnevnih pilića. Dva puta mesecno ova odgajivačnica ima određenu količinu pilića koja je namenjena za plasman na tržistu. Za kupovinu ovih pilića uglavnom je potrebno unapred izvrsiti prijavljivanje preko telefona naše odgajivačnice.

 

Zbog specifičnosti negovanja ovih pilića, naša odgajivačnica ne preporučuje kupovinu ovih pilića mušterijama koji nisu imali nikakvo iskustvo oko uzgajanja jednodnevnih pilića neke druge živine. Detaljnije o uzgajanju japanskih prepelica možete naći na ostalim stranicama našeg sajta.

 

* Pilići različite starosti

 

 

U nasoj odgajivačnici moguće je kupiti ne samo jaja japanske prepelice, već i piliće različite doba starosti. Naša odgajivačnica ima tehnološke i tehničke mogućnosti i kapacitete da vam u roku od 20 dana ponudi piliće odredjene doba starosti (po vašoj želji) ako slučajno u tom trenutku nema u svojoj odgajivačnici prepelice odredjene starosti.

Odgajivačnica u svom proizvodnom asortimanu nudi prepelice starosti od jednodnevnih do prepelica starosti 70 dana. Japanska prepelica u svom 45 danu života postiže polnu zrelost i počinje da nosi jaja, a aktivna nosilja postaje u narednih petnaestak dana.

 

* Mlade koke japanske prepelice

 

 

U odgajivačnici moguće je kupiti japanske prepelice starosti 50 do 70 dana koje se smatraju za mlade koke. Naša odgajivačnica ima mogućnosti da vam u roku od 20 dana, od dana naručivanja ponudi koke odredjene starosti (po vašoj želji) ako slučajno u tom trenutku nema u svojoj odgajivačnici.

Odgajivačnica u svom proizvodnom asortimanu nudi prepelice starosti od jednodnevnih do prepelica starosti 70 dana.

 

* Očišćene prepelice za pripremanje

 

 

Japanska prepelica ima tamno, slatkasto i veoma ukusno meso, pomalo nalik na divljač. Ali, uprkos njihovoj melenoj zapremini, nemojte se prevariti: svega 2 ili 3 prepelice predstavljaju - celokupnu porciju koja vam je neophodna i dovoljna! Japanske prepelice imaju ogromna prsa, i imaju veoma kalorično meso.

 

Odgajivačnica u svom proizvodnom asortimanu nudi i prepeličje meso spremno za pripremu specijaliteta. Prepelice su očišćene i hermetički zatvorene. Naši kupci mogu naručiti sveže zaklane piliće, a takodje možemo ih ponuditi i u smrznutom stanju, čija starost ne prelazi tridesetak dana od dana klanja.

 

* Ishrana japanskih prepelica

 

Japanska prepelica hrani se posebno pravljenim koncentratom koji sadrži sve što je potrebno za njihov normalan život. Naša uzgajivačnica sama pravi smesu pri čemu vodi računa o dovoljnoj količini vitamina i minerala za njihov uspešan razvoj, hrana je vrhunskog kvaliteta, gde 40% ishrane čini zelena masa (klice od žita i ječma). Temperatura u kojoj borave treba biti od 16°C do 18 °C, a obzirom da ne zauzimaju veliki prostor mogu se držati zajedno s ostalom živinom. Brzo napreduju pa se prva jaja mogu očekivati za oko 50 dana starosti. Svakih 17 sati snesu po jaje, a najbolje rezultate daju ukoliko se drže u malim kavezima praktičnima kako za hranjenje tako i za sakupljanje jaja.