Fitness MonicaNapredna pretraga

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.

You are here:

Isplativost gajenja japanske prepelice

Isplativost gajenja japanske prepelice

 

Japanske prepelice su veoma dobra investicija za Vas, ukoliko želite da se bavite njihovim uzgojem.Naime, japanske prepelice se veoma često reklamiraju sledećom rečenicom: "Ukoliko stavite jaje u inkubator danas, dobićete novo jaje kao proizvod za nepunih dva meseca!".

 

Male japanske prepelice uskoro će postati zrele jedinke, spremne za reprodukciju!

 

Kako je ovo moguće? Pa, odgovor leži u fascinantnoj reproduktivnoj moći japanskih prepelica. Japanske prepelice su super-reproproduktivne ptice. Za izleganje japanske prepelice iz jajeta, potrebno je da jaje provede u toploti inkubatora svega 17 dana. Posle toga, mlada, tek izležena ptica provodi svega 40 dana u "polnoj nezrelosti", da bi već posle 40 dana dostigla polnu zrelost i počela i sama da nosi jaja! Dakle, prostom računicom dolazimo do cifre od 57 dana, koliko je potrebno da se od jajeta japanske prepelice dobije ženka sposobna da se reprodukuje.

Posle 57 dana dobija se potpuno reproduktivna jedinka

Kako je za reprodukciju prepelica neophodno imati kaveze sa 8 ptica, 6 ženki i 2 mužjaka, to se za jelo uvek nudi 3 puta više mužjaka nego ženki.

Javite nam se da se informišete o uslovima preuzimanja koka, i o njihovoj ceni!

Takođe, moguće je kupiti ne samo jaja japanske prepelice, već i tek izležene piliće.

 

Malena japanska prepelica postepeno i strpljivo izlazi iz jajeta...

 

Nekoliko tek izleženih prepelica šetaju se po jajima unutar klasične posude za hleb.

Male prepelice su ovde prikazane upravo zbog prikazivanja srazmere...

Javite nam se da se informišete o uslovima preuzimanja pilića, i o njihovoj ceni!

Uz jaja, piliće, i koke, nudimo Vam i sve ostalo što je neophodno da biste počeli da se bavite gajenjem japanskih prepelica. Jedna od najvažnijih stavki u ovom poslu su kavezi u kojima se ptice odgajaju.

Kavezi za japanske prepelice pravljeni su od pocinkovane žice, tako da ptice imaju dovoljno vazduha i svetlosti. Dimenzije kaveza su 45 cm x 40 cm x 15 cm.

Kavezi su načinjeni od pocinkovane žice

 

Svaki kavez ima sa jedne strane mali valov za hranu i drugi mali valov za vodu, koji se lako p une sa strane.

 

Nosaljka za transport ptica gledana iz profila

U svaki kavez staje po 8 prepelica, i to uvek u razmeri 6 ženki i dva mužjaka, jer je zarad leganja jaja potrebno imati više ženki. U nosiljkama za transport prepelica, koje su prikazane na slici iznad i ispod, nema malih valova i pojilica.

Takođe prodajemo i visokokvalitetno organsko đubrivo od prepelica koje se može koristiti u hortikulturi, za đubrenje bašta i sl.