Fitness MonicaNapredna pretraga

Korpa

Vaša korpa je trenutno prazna.

You are here:
Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Primeri koriscenja hormona rasta
(1 pregleda) (1) gost
  • Strana
  • 1

TEMA: Primeri koriscenja hormona rasta

Primeri koriscenja hormona rasta pre 7 godina, 6 meseci #116

  • powerdtasic
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 377
  • Karma: 0
Posle šest meseci hormonskog tretmana, pacijenti koji su uzimali hormon rasta u proseku su dobili mišićnu masu veću za 8,8 odsto od prvobitne, i to bez ikakvih telesnih vežbi. Istovremeno su - bez ikakve dijete - izgubili okruglo 14,4 odsto masti. Hormon rasta nadgrađuje mišićnu masu,razgrađuje masti i pozitivno utiče na debljinu kože.

No, hormon rasta ne uzimaju samo oni koji se nalaze na pragu starosti
ili su već u nju zašli; koriste ga i vrhunski sportisti, i to iz dva
razloga: hormon povećava njihov učinak na sportskom polju, a s druge
strane ne može biti otkriven ni doping kontrolom.
Veliki je broj bolesti kod kojih je tretman HGH hormonom doveo do pravih čuda. On, na primer, ima tu moć da zaustavi odumiranje ćelija posle srčanog infarkta. Opiti s pacovima, kod kojih je veštački izazivan infarkt, pokazali su manji broj izumrlih ćelija kod onih koji su neposredno po infarktu dobili HGH, nego u kontrolnoj grupi gde je hormon izostavljen.

Kod teških plućnih bolesti, na Univerzitetu Severne Karoline, Medicinska škola na Čepel hilu, ustanovljeno je da su pacijenti posle tronedeljnog uzimanja HGH-hormona imali ne samo poboljšane funkcije pluća, već je i prognoza bila mnogo bolja.

Na Univerzitetu Geteborg, Salgrenska hospital, u kontrolnoj grupi od 333 pacijenta koji su patili od izraženog nedostatka HGH-hormona, smrtnost od bolesti srca bila je dvostruko veća nego kod pacijenata s normalnim nivoom hormona rasta. I još dugo se mogu nabrajati ovakvi primeri.

Najvažnije svojstvo HGH-hormona graniči se s fascinantnom tvrdnjom: ako uopšte ima hormona kojim se zaustavlja starenje, onda hormon rasta u tom pogledu ima najveći potencijal.

Protivnik starenja

Na dan 5. jula 1990. godine učinilo se kao da je ceo medicinski svet za
trenutak zastao. Ugledni stručni časopis The Nenj England Journal of
Medicine objavio je kliničku studiju o jednom hormonu za koji su mnogi
pomislili da će biti ključ u traganju za vrelom nepresušne mladosti.
Naučnik Dejvid Radmen na Medikal koledžu u Viskonsinu imao je grupu od
12 ratnih veterana, svi između 61 i 81 godine života, kojima je davao
hormon rasta HGH (Human Gronjth Hormone), pri čemu je postigao rezultate
koje je saopštio jezikom neobično jasnim za jedan stručan časopis:
"Delovanje hormona rasta posle šestomesečnog tretmana bilo je uočljivo u promenama koje su pacijente naizgled činile mlađim deset do dvadeset godina." Seda kosa je ponovo postala crna, nestale su bore sa ruku i lica, seksualni nagon se vratio - toliko snažno da se žena jednog pacijenta, 15 godina mlađa od njega, poverila u razgovoru s lekarom da ima probleme u ispunjavanju seksualnih prohteva njenog muža.

Radmenovo pionirsko istraživanje bilo je inicijalna kapisla koja je širom sveta potpalila trku u proučavanju hormona - posebno hormona rasta. Od tog vremena, u hiljadama studija analiziran je hormon rasta, posebno njegov uticaj na starenje. Samo je Nacionalni institut za gerontologiju u Sjedinjenim Državama, u petogodišnjem istraživanju sprovedenom u devet različitih klinika, tragalo za odgovorom da li se putem HGH hormona može odložiti starenje, ili čak i zaustaviti.
  • Strana
  • 1
Vreme za pravljenje stranice: 0.48 sekundi

Prijava