Reinforce, 90kap

  Štampanje
  Hrskavica je vezivno tkivo koje se nalazi u mnogim delovima tela. Iako je izdržljiva i fleksibilna, može se oštetiti relativno lako.
  Osnovna cena za varijantu2590,00 Дин.
  Prodajna cena2590,00 Дин.
  Prodajna cena bez PDV-a2590,00 Дин.
  Popust
  Iznos PDV-a
  Cena / kg:
  Opis

  Hrskavica: Tako važna, a tako osetljiva

  Hrskavica je vezivno tkivo koje se nalazi u mnogim delovima tela. Iako je izdržljiva i fleksibilna, može se oštetiti relativno lako.

  Ovo gumenasto tkivo ponaša se kao tampon-zona između kostiju i zglobova i u slučaju da se ošteti, dolazi do bolova, ukočenosti i zapaljenja (otoka).

  Za razliku od drugih delova tela, u hrskavici nema krvotoka. Zbog toga je oštećenoj hrskavici potrebno mnogo više vremena za regeneraciju, u poređenju sa prokrvljenim tkivima.

  Postoji tri tipa hrskavice:

  1) Mrežasta (ili elastična, žuta): Najelastičniji tip hrskavice. Ona se nalazi u ušnoj školjci i u nekim delovima nosa.

  2) Vlaknasta hrskavica: Najčvršći tip, koji podnosi velike težine. Nalazi se između pršljenova i između kostiju kukova i karlice.

  3) Hijalina hrskavica: Elastična i čvrsta. Nalazi se između rebara, oko dušnika i između zglobova.

  Svi tipovi hrskavice podložni su oštećenjima. Kada do toga dođe, na mestu oštećenja će se javiti otok, osetljivost i bol na dodir, kao i ograničenost pokretanja. U ekstremnim slučajevima, hrskavica može da pukne i da zglobovi zablokiraju. To može dovesti do krvarenja u zglobu i pojave podliva.

  Postoji nekoliko najčešćih uzroka oštećenja hrskavice. Jedan od njih je direktni udar. Tome su najčešće skloni sportisti, naročito oni koji se bave kontaktnim sportovima. Čest uzrok je i nedostatak kretanja, budući da zglobovi moraju redovno da se „upotrebljavaju“, kako bi ostali zdravi. S druge strane, ako zglobove izložite prevelikom opterećenju tokom dužeg perioda vremena, takođe ćete ih oštetiti. Gojazne osobe su u najvećem riziku.

  Kako, dakle, da sprečite oštećenja hrskavice?

  Predlažemo nekoliko načina.

  Pre svega, redovno vežbajte i u slučaju da vam je hrskavica već oštećena ili imate veliki višak kilograma, birajte vežbe koje ne opterećuju zglobove, a ojačavaju mišiće i kosti. Izbegavajte iscrpljujuće sportove poput tenisa i fudbala i bavite se plivanjem, dizanjem tegova i vožnjom bicikla.

  U slučaju da vas zglob već boli, primenjujte toplo/hladnu terapiju oblogama i uvek nosite adekvatne steznike na najkrhkijim zglobovima, kako biste ih zaštitili.

  Pored svega toga, vodite računa o preventivi, da svoje zglobove nahranite iznutra. Jedan od najboljih načina nudi vam PhD Reinforce.

  Glavne prednosti:

  - Pomaže u održavanju zdrave funkcije hrskavice
  - Sadrži hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan)
  - Pomaže u formiranju kolagena

  Šta je PhD Reinforce?

  Zdrave kosti i hrskavica su veoma bitne za bilo koga ko se bavi ozbiljnim treniranjem. PhD Nutrition Reinforce – suplement za zdravlje zglobova, sadrži glukozamin, hondroitin i hijaluronsku kiselinu, zajedno sa vitaminom C, kao i metilsulfonilmetan koji pruža podršku vašoj hrskavici čak i tokom intenzivnih treninga.

  Kome su namenjene Reinforce kapsule?

  - Svima koji se bave ozbiljnim vežbanjem
  - Osobama sa oštećenim zglobovima, ligamentima i tetivama

  Kako se koriste Reinforce kapsule?

  Uzeti jednu kapsulu tri puta dnevno sa hranom. Pakovanje sadrži 30 porcija.

  Uvoznik: WVS d.o.o.
  Zemlja porekla: Velika Britanija

  *Preporučen dnevni unos za odrasle

  Sastojci: D-glukozamin sulfat (ljuskari ili proizvodi od ljuskara), hondroitin-sulfat (riba ili proizvodi od mekušaca), metisulfonilmetan (MSM), maltodekstrin, suvi ekstrakt lista masline, suvi ekstrakt šipruka, L-askorbinska kiselina, natrijum-hijaluronat (soja), želatin, boja (titan-dioksid).

  Upotreba: 1 kapsula 3 puta dnevno uz obrok.

  Upozorenje: Proizvod ne treba da uzimaju deca i osobe mlađe od 18 godina, trudnice, dojilje, osobe sa kamenom užuči i osobe preosetljive na njegove sastojke. Osobe koje boluju od šećerne bolesti treba oko uzimanja proizvoda da se konsultuju sa lekarom i da redovno kontrolišu nivo glukoze u krvi. Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu ishranu i zdrav način života. Ne sme se prekoračiti preporučena doza.

  Komentari

  Trenutno nema komentara za ovaj proizvod.

  Kонтактирајте нас.

  Fitness Klub Monica
  PowerLife DOO
  Zmaj Jovina 14, 17500 Vranje
  Telefon : 017 7427 836 prodaja
  Telefon : 064 66 44 363
  Email :  kontakt@fitnessmonica.rs

   

  Prijava za Newsletter.

  Prijavite se za nova obaveštenja, popuste, akcije

  Galerija slika

  Please publish modules in offcanvas position.