Whey Protein - 3 kg, Chocolate

  Štampanje
  Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.
  Osnovna cena za varijantu6200,00 Дин.
  Prodajna cena6200,00 Дин.
  Prodajna cena bez PDV-a6200,00 Дин.
  Popust
  Iznos PDV-a
  Cena / kg: 1907,69 Дин.
  Opis

  Šta je to protein surutke

  Surutka je jedan od najvećih rezervoara najkvalitetnijih proteina. Ona nastaje u procesima proizvodnje sira i najvažniji je sporedni proizvod industrije mleka. Pored proteina, neobrađena surutka sadrži i masti, laktozu i druge supstance. Sirova surutka se dalje obrađuje u cilju dobijanja nekoliko različitih vrsta proteina surutke - koncentrata, izolata i hidrolizata.

  Koncentrati proteina surutke, pored velike količine proteina (preko 70%), sadrže i masti i laktozu. Neki od njih sadrže veće količine imunoglobulina od drugih.

  Izolati proteina surutke, sadrže još veće procente čistog proteina (preko 80%) uz minimalne količine masti i laktoze.

  Hidrolizati proteina surutke sadrže molekule proteina degradirane do peptida. Na taj način se obezbeđuje njihovo lakse varenje i apsorpcija.

  Proteini surutke su bogati nutrijentima koji stvaraju glutation, aminokiselinu sa jakim antioksidativnim delovanjem. Zato se proteini surutke preporučuju u ishrani svih starosnih kategorija, a po istraživanjima, mogli bi imati i imunomodulatorno i anti-kancerogeno delovanje.

  Proteini surutke su posebno popularni među profesionalnim sportistima i rekreativcima, zbog visokog sadržaja aminokiselina razgranatog lanca (BCAA), koje su neophodne za normalni rast i povećanje mišićne mase. Obično se preporučuju sportistima kod kojih je snaga glavna performansa, a uzimaju se posle rekreacije ili treninga, ili uveče pre spavanja. Smatra se da visoka koncentracija aminokiselina u ćelijama (nastalih degradacijom proteina i apsorbovanih u ćelije), podstiče sintezu i smanjuje razgradnju mišićnih proteina.

  Nema zabeleženih neželjenih reakcija upotrebe proteina surutke, ali kod osoba koje su preosetljive na proteine mleka, mogu se javiti simptomi alergijske reakcije. Ukoliko se koriste u većoj količini od preporučenih i tokom dužeg perioda, proteini surutke mogu oštetiti bubrege i jetru. Zato se ne preporučuje primena kod osoba preosetljivih na proteine mleka, kao ni kod osoba sa oboljenjima bubrega i jetre. Neželjene interakcije sa lekovima, dijetetskim suplementima, biljkama ili hranom, nisu zabeležene.

  Koncentrat proteina surutke

  5 Stars Whey Protein u 24 g proteina objedinjuje koncentrat proteina surutke (89%), izolat proteina surutke (5%) i hidrolizovani protein - peptide surutke (6%).

  Izvanredan odnos kvaliteta i cene u izuzetno praktičnom pakovanju pruža:

  • 24 g prvoklasnog proteina surutke
  • prirodni izvor aminokiselina i BCAA
  • izuzetno brza apsorpcija – izuzetno brz oporavak
  • lakorastvorljivu (bez grudvica) instant formulu

  Kome je namenjen protein surutke

  • početnicima, aktivnim i rekreativnim sportistima
  • osobama na dijeti za redukciju telesne mase
  • osobama koje žele da poboljšaju mišićnu masu
  • osobama koje žele da povećaju unos proteina u svakodnevnoj ishrani

  Preporučeno doziranje i način upotrebe

  Pomešati sadržaj 1 dozirne merice (32 g) sa 250 ml hladne vode. Kao dodatak ishrani uzimati jedanput dnevno. Na dan treninga 30 minuta nakon vežbanja, a ostalim danima nakon buđenja.

  Preporuke za doziranje su različite. Sportisti koriste proteine surutke kao proteinske dodatke i uzimaju 10-25 g dnevno, a ponekad i veće doze. Referentni dnevni unos proteina za odrasle je propisan na 50 g (oko 2 doze). Američki Food and Nutrition Board sa Institute of Medicine's, preporučuje za starije od 18 godina dnevni unos proteina između 10 i 30% od ukupnih dnevnih energetskih potreba, odnosno 56 g dnevno za muškarce i 46 g dnevno za žene. RDA (preporučen dnevni unos) za sportiste u sportovima mišićne snage i izdržljivosti je 1,6 g/kg telesne mase, a za sportove izdržljivosti (aerobne) oko 1,3 g/kg telesne mase dnevno.

   

  SASTAV

   

  Broj doza po pakovanju: 93
  Veličina doze: 1 dozirna merica (32 g)

  *RU = referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400 kJ/2000 kcal).
  **NRV = nutritivna referentna vrednost nije ustanovljena.
  ***BCAA = aminokiseline razgranatog lanca.
   
   
   
  Sastojci: smeša proteina surutke (koncentrat proteina surutke (89%), izolat proteina surutke (5%), hidrolizovani proteini - peptidi surutke (6%)), kakao prah sa redukovanim sadržajem masti (9%), biljna ulja (trigliceridi srednje dužine lanca iz palminog i kokosovog ulja), arome, zaslađivač (sukraloza).

  Komentari

  Trenutno nema komentara za ovaj proizvod.

  Kонтактирајте нас.

  Fitness Klub Monica
  PowerLife DOO
  Zmaj Jovina 14, 17500 Vranje
  Telefon : 017 7427 836 prodaja
  Telefon : 064 66 44 363
  Email :  kontakt@fitnessmonica.rs

   

  Prijava za Newsletter.

  Prijavite se za nova obaveštenja, popuste, akcije

  Galerija slika

  Please publish modules in offcanvas position.